Oranjefonds helpt bij nieuwe toestel 09-03-2016

Aalten – Op woensdag 9 maart werd secretaris William Hulzink van Speeltuinvereniging Robbedoes Aalten verrast met een cheque van € 3000,- van het Oranjefonds. Het Oranjefonds noemt het zelf een Buurtcadeau. Dit is het tweede Buurtcadeau dat het Fonds uitreikte in Aalten. In buurten waar de straatprijs van de Nationale Postcodeloterij valt, verblijdt het Oranje Fonds een organisatie met een Buurtcadeau. Zo hebben ook alle omwonenden langdurig profijt van de straatprijs. Het Buurtcadeau werd uitgereikt door Jos van de Mheen, medewerkster van het Oranje Fonds. Jos: “Buurten zijn de haarvaten van de samenleving. Lokale organisaties waarbij buurtbewoners zijn grote waarde zijn voor de samenhang en veiligheid van Nederland.

Vandaar dat het Oranje Fonds extra wil investeren in een buurt. Het Fonds doet dat op allerlei manieren. Het is betrokken bij Burendag en investeert in activiteiten en accomodaties”. William Hulzink was uitermate tevreden met het Buurtcadeau. William: “uitgerekend in dit jaar waarin we het 60-jarig bestaan vieren van Speeltuinvereniging Robbedoes in de Saksenstraat Aalten. Van het geld gaan we een nieuw speeltoestel aanschaffen. Vele kinderen uit de buurt maken gebruik van de speeltuin en ouders ontmoeten hier elkaar. De hele buurt heeft dan ook profijt van het Oranje Fonds Buurtcadeau”. Speeltuinvereniging Robbedoes wil een schip, De Santiago’ aanschaffen. Het nieuwe speeltuin is liefst 18 meter lang en 12 meter breed.

Het schip biedt straks diverse mogelijkheden voor allerlei speelactiviteiten. William: “Zelfs glijbanen zijn aanwezig op het schip, evenals een touwbaan. Het nieuwe speeltuin wordt aangepast voor gehandicapte kinderen onder andere van Aladon”. Aladon is een school voor speciaal onderwijs aan leerlingen van 4 tot 13 jaar met een verstandelijke of meervoudige beperking. Leerlingen van deze school spelen in de zomermaanden vaak bij De Robbedoes. Het bedrag van € 3000,- komt zeer goed van pas, want de investering voor het nieuwe speeltoestel ‘De Santiago’ vergt een bedrag van liefst € 70.000,-. Het is de bedoeling dat het nieuwe toestel in de zomermaanden een plek krijgt in de speeltuin.

Speeltuinvereniging Robbedoes is een bloeiende vereniging. Bijna 300 gezinnen zijn lid en dit betekent dat zo’n 1200 mensen betrokken zijn bij deze speeltuin. Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven met geld, kennis en contacten. Afgelopen jaar besteedde het € 24,7 miljoen aan organisaties die een betrokken samenleving bevorderen. Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima zijn al sinds de oprichting het beschermpaar van het Oranje Fonds.

Wijzigingen lidmaatschap en verhuur.

Met ingang van het nieuwe speelseizoen (voorjaar 2024 tot einde…
24 januari 2024/door verhuur

Zaterdag 7 oktober speeltuin gesloten

Zaterdag 7 oktober zal er groot onderhoud plaatsvinden in de…
2 oktober 2023/door verhuur

Speeltuin gesloten vanwege volksfeest

Vanwege het volksfeest is de speeltuin vandaag, zaterdag 16 september,…
16 september 2023/door verhuur

Robbedoes weer open om te spelen

Vanaf zaterdag 22 April zijn wij weer voor 3 dagen in de week…
13 april 2023/door verhuur

Oproep voor vrijwilligers

Om de speeltuin open te houden voor kinderen om te spelen en…
3 april 2023/door verhuur

Speeltuin gesloten zaterdag 1 oktober

De speeltuin is 1 oktober helaas gesloten
1 oktober 2022/door verhuur

Vanwege temperaturen 24-08 gesloten

Vanwege temperaturen boven de 30 graden zijn wij vandaag ges…
24 augustus 2022/door verhuur

Speeltuin tijdelijk gesloten op de woensdagen

Beste leden en niet leden,

Vanwege langdurige uitval van een…
3 augustus 2022/door verhuur

Speeltuin gesloten op woensdag 3 augustus 2022

Helaas is de speeltuin as woensdag wegens omstandigheden ges…
2 augustus 2022/door verhuur

Speeltuin gesloten tijdens hitteplan

Beste leden en niet leden,

Zolang de temperaturen boven de…
17 juli 2022/door verhuur

Speeltuin gesloten op woensdag 13 en zaterdag 16 augustus

Vanwege de vakantie van onze vrijwilligers/oppassers zijn wij…
11 juli 2022/door verhuur

Stoppen verhuur (tot nader bericht)

Beste leden en niet leden,

Het afgelopen jaar hebben wij met…
21 juni 2022/door verhuur