Oranjefonds helpt bij nieuwe toestel 09-03-2016

Aalten – Op woensdag 9 maart werd secretaris William Hulzink van Speeltuinvereniging Robbedoes Aalten verrast met een cheque van € 3000,- van het Oranjefonds. Het Oranjefonds noemt het zelf een Buurtcadeau. Dit is het tweede Buurtcadeau dat het Fonds uitreikte in Aalten. In buurten waar de straatprijs van de Nationale Postcodeloterij valt, verblijdt het Oranje Fonds een organisatie met een Buurtcadeau. Zo hebben ook alle omwonenden langdurig profijt van de straatprijs. Het Buurtcadeau werd uitgereikt door Jos van de Mheen, medewerkster van het Oranje Fonds. Jos: “Buurten zijn de haarvaten van de samenleving. Lokale organisaties waarbij buurtbewoners zijn grote waarde zijn voor de samenhang en veiligheid van Nederland.

Vandaar dat het Oranje Fonds extra wil investeren in een buurt. Het Fonds doet dat op allerlei manieren. Het is betrokken bij Burendag en investeert in activiteiten en accomodaties”. William Hulzink was uitermate tevreden met het Buurtcadeau. William: “uitgerekend in dit jaar waarin we het 60-jarig bestaan vieren van Speeltuinvereniging Robbedoes in de Saksenstraat Aalten. Van het geld gaan we een nieuw speeltoestel aanschaffen. Vele kinderen uit de buurt maken gebruik van de speeltuin en ouders ontmoeten hier elkaar. De hele buurt heeft dan ook profijt van het Oranje Fonds Buurtcadeau”. Speeltuinvereniging Robbedoes wil een schip, De Santiago’ aanschaffen. Het nieuwe speeltuin is liefst 18 meter lang en 12 meter breed.

Het schip biedt straks diverse mogelijkheden voor allerlei speelactiviteiten. William: “Zelfs glijbanen zijn aanwezig op het schip, evenals een touwbaan. Het nieuwe speeltuin wordt aangepast voor gehandicapte kinderen onder andere van Aladon”. Aladon is een school voor speciaal onderwijs aan leerlingen van 4 tot 13 jaar met een verstandelijke of meervoudige beperking. Leerlingen van deze school spelen in de zomermaanden vaak bij De Robbedoes. Het bedrag van € 3000,- komt zeer goed van pas, want de investering voor het nieuwe speeltoestel ‘De Santiago’ vergt een bedrag van liefst € 70.000,-. Het is de bedoeling dat het nieuwe toestel in de zomermaanden een plek krijgt in de speeltuin.

Speeltuinvereniging Robbedoes is een bloeiende vereniging. Bijna 300 gezinnen zijn lid en dit betekent dat zo’n 1200 mensen betrokken zijn bij deze speeltuin. Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven met geld, kennis en contacten. Afgelopen jaar besteedde het € 24,7 miljoen aan organisaties die een betrokken samenleving bevorderen. Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima zijn al sinds de oprichting het beschermpaar van het Oranje Fonds.

Stoppen verhuur (tot nader bericht)

Beste leden en niet leden,

Het afgelopen jaar hebben wij met…
21 juni 2022/door verhuur

Stoppen met de verhuur van de Robbedoes (tot nader bericht)

Beste leden en niet leden,

Het afgelopen jaar hebben wij met…
21 juni 2022/door verhuur

Extra openingsdagen speeltuin

Beste leden en niet leden,

Vanaf heden zijn wij behalve op…
26 mei 2022/door verhuur

Extra openingsdagen Maart

Vanwege het heerlijke weer gaan wij deze week extra open.

 

Maandag…
21 maart 2022/door verhuur

Opening Robbedoes en verhoging van onze tarieven.

Beste leden en niet leden,

Wij zijn erg blij dat we na alle…
14 maart 2022/door verhuur

Voorlopige sluiting speeltuin en clubgebouw Robbedoes ivm Corona

Vanwege Corona is zowel de speeltuin als het clubgebouw tot nader…
29 november 2021/door verhuur

Stoppen verhuur Speeltuin Robbedoes

Beste leden en niet leden,

Gezien de huidige regels en richtlijnen…
16 november 2021/door verhuur

Zaterdag 16 oktober gesloten

Omdat wij vandaag geen oppas voor de speeltuin hebben, zijn…
16 oktober 2021/door verhuur

Verhuur Clubgebouw

Vanaf heden mag ons clubgebouw weer gebruikt worden.Verhuur…
14 oktober 2021/door verhuur

Openingstijden speeltuin zomervakantie

Beste leden en niet leden,

De zomervakantie staat weer voor…
16 juli 2021/door verhuur

Verhuur clubgebouw en speeltuin

Beste leden en niet leden,

Wij krijgen veel vragen of het…
30 juni 2021/door verhuur

Verhuur gebouw

Op dit moment is het nog niet duidelijk onder welke voorwaarden…
29 juni 2021/door verhuur